Svijet
1

Zbog nevremena obustavljena potraga za malezijskim avionom

Tanjug
Foto: EPA
Foto: EPA
Vazdušna i pomorska potraga za malezijskim avionom, koji se sa 239 putnika i članova posade, srušio Indijskom okeanu, obustavljena je danas zbog snažnog vjetra, kiše i velikih talasa, saopštili su zvaničnici australijske službe za pomorsku sigurnost (AMSA).

"AMSA je izvršila procjenu rizika i utvrdila da trenutni vremenski uslovi predstavljaju rizik za one koji učestvuju u potrazi", saopštila je ta služba.

Kako je navedeno, potraga je obustavljena do daljnjeg zbog vremenskih neprilika, prenijela je agencija AFP.

Malezijski premijer Nadžib Razak je jučer objavio da su nove analize satelitskih snimaka pokazale da se Boeing 777 srušio u južnom dijelu Indijskog okeana.

Avion malezijske aviokompanije sa 239 osoba - 227 putnika i 12 članova posade nestao je sa radara posle polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking 8. marta bez dobijenih signala o kvarovima ili problemima u avionu.

Pacifička komanda SAD je poslala lokator akustičnih signala crne kutije i robotsko podvodno vozilo bez ljudske posade Bluefin-21 u Pert, kao pomoć u potrazi za crnom kutijom malezijskog aviona u Indijskom okeanu, nakon što je na satelitskim snimcima uočeno više ostataka.