Svijet
0

Zbog Leskovca moguć prosvjed braniteljskih udruga

FENA
Programsko vijeće HRT-a za sutra je sazvalo izvanrednu sjednicu zbog prošlotjedne emisije "Piramida" u kojoj je nastupio predsjednik Partije podunavskih Srba Rade Leskovac, zbog čijih je izjava HTV primio više od 350 telefonskih poziva nezadovoljnih gledatelja, a Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja najavio prosvjedni skup, javlja Hina.

Na dnevnom redu hitne sjednice Programskog vijeća HRT-a je, kako je navedeno u pozivu medijima, rasprava o provedbi programskih načela i obveza HTV-a u emisiji "Piramida".

U toj su emisiji, koja se prenosi u živo, uz Leskovca nastupili novinar Vjekoslav Krsnik i sisačko-moslavačka dožupanica Marijana Petir koji su također reagirali na izjave predsjednika Partije podunavskih Srba.

Leskovac je, među ostalim, izjavio da Hrvatska nije pravna i demokratska država te da Srbi u Hrvatskoj i BiH nisu krivi za nedavni rat.

Nezadovoljstvo gostovanjem Leskovca na HTV-u danas je izrazio i Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja koji od v. d. ravnatelja HRT-a i urednice "Piramide" traži javnu ispriku svim hrvatskim braniteljima i članovima obitelji poginulih, zatočenih i nestalih.

Retorika s kojom nastupa Leskovac i radnje koje je radio kao jedan od vođa pobune 1991. su za nastup pred državnim odvjetništvom, a ne za HRT, kažu u Savezu iz kojega najavljuju da će, ako ne dođe do isprike, u subotu, 14. travnja održati javni prosvjed ispred zgrade HRT-a i pozvati članstvo na prestanak plaćanja HRT pristojbe.