Svijet
0

Završila u zatvoru u Tajlandu zbog istrgnute stranice pasoša

Sarajevo-x.com
Francesca Salt
Francesca Salt
Mlada Engleskinja Francesca Salt iz Chesterfielda imala je sreću da bude izbavljena iz tajlandskog zatvora 30 sati nakon što je zatvorena. Tajlandskim vlastima bilo je sumnjivo što joj je jedna stranica pasoša istrgnuta, dok se Salt branila da je pasoš jednostavno dotrajao i da je stranica sama ispala.

Nasreću Franceska je puštena, a njene prve reakcije na tajlandski zatvor su potresne.

"Bilo je kao u horor filmu. Dijelila sam ćeliju u Imigracionom odjelu i sa muškarcima i ženama u nehumanim uslovima. Bojala sam se da ću biti silovana, a za hranu sam morala dati novac koji sam srećom imala uz sebe", svjedoči Salt, prenosi Daily Mail.

Franceska Salt (22) radila je u Tajlandu kao učiteljica engleskog jezika i za vikend je odlučila posjetiti Indoneziju. U povratku, tajlandske vlasti su posumnjale u ispravnost njenog pasoša.

Njeni roditelji požurili su da pomognu, ali da se nije umješala kompanija za koju radi kao i kompanija Emirates, Franceska bi bila deportovana u Indoneziju. Međutim, tajlandski policajci ukrcali su Francesku na prvi let za Englesku

"Bez te pomoći ne znam šta bih uradila. Držali bi me tu zatvorenu, a zatim poslali u Indoneziju u kojoj imam još manje poznanika. Ljudi ne shvataju koliko su strogi tajlandski zakoni", dodaje Salt.