Svijet
0

Završila se kriza s taocima u izbornom štabu Hillary Clinton

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U ured za kampanju demokratske kandidatkinje na predsjedničkim izborima Hillary Clinton, u Rochesteru (New Hampshire) upao je u petak prijeteći bombom jedan Amerikanac koji je nekoliko sati držao pet talaca koje je na kraju oslobodio i predao se policiji.

Ubrzo nakon što je pustio posljednjeg taoca otmičar Leeland Eisenberg je izašao iz ureda i položio na tlo paket koji je izgledao kao bomba kućne izrade nakon čega su ga okružili pripadnici specijalnih snaga.

Osumnjičenom su potom stavljene lisice i odvezen je u obližnju policijsku postaju izvijestila je agencija Associated Press.

Neki lokalni mediji naveli su da je Eisenberg duševno poremećena osoba te da je i ranije dolazio u sukob sa zakonom.

Demokratska kandidatkinja za predsjedničke izbore 2008. Hillary Clinton, kako je saopćila njezina služba za medije, nalazila se u Washingtonu odakle je pratila razvoj situacije u Rochesteru.

Hillary Clinton izrazila je zahvalnost što je izgred u njenom izbornom štabu mirno okončan i što su njezini saradnici i volonteri sada sigurni.

"Bio je to težak dan, koji je konačno završen na zadovoljavajući način. Ne mislimo ni na što drugo osim na sigurnost tih mladih ljudi koji rade za mene", rekla je Clinton novinarima u Washingtonu, izvijestila je agencija Reuters.