Svijet
0

Završen jesenski Međunarodni zagrebački sajam

FENA
Sinoć je završen 83. jesenski međunarodni zagrebački velesajam, na kojem je sudjelovalo 1.693 izlagača iz 49 zemalja, a prema podacima organizatora, posjetilo ga je 90 tisuća posjetitelja.

Jesenski velesajam, koji je počeo 11. septembra, skup je međunarodnih specijaliziranih sajmova: Energetika, Graditeljstvo, Emat (sajam zaštite okoliša), Interprotex (sajam zaštite osoba i imovine), Arca (izložba inovacija), Telekomunikacije, Promet i logistika, Široka potrošnja, Eko-etno Hrvatska, Poljoprivreda i prehrana, Dani mode i Modernpak (sajam ambalaže).

Zemlja partner bila je Slovenija, a uz tu zemlju kolektivne izložbe imale su Slovačka, Srbija, Šri Lanka, Češka, Indonezija, Austrija, Poljska i Njemačka.

Tijekom šest dana Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajama održano je niz stručno popratnih aktivnosti, kao što su tradicionalni Gospodarski forum, susret gospodarstvenika s predstavnicima Vlade, okrugli stol "Slovenija i Hrvatska - gospodarski partneri" Mađarsko - hrvatski poslovni skup te stručni skup o malom poduzetništvu u Hrvatskoj "Mali su veliki".

Prema podacima organizatora, 87 posto izlagača zadovoljno je ovogodišnjim Jesenskim velesajmom, 80 posto ih je izložilo nove proizvode, a 51 posto ostvarilo je značajne nove poslove, pri čemu je najviše poslovnih kontakata i poslova ostvareno na sajmovima Graditeljstvo, Energetika, Interprotex i Emat.