Svijet
0

Zašto se "Nessi" više ne pojavljuje?

FENA
Lokalni stanovnici sve su zabrinutiji pošto se čuveno čudovište iz škotskog jezera Loch Ness veoma rijetko viđa u zadnje vrijeme, a neki čak strahuju od najgoreg - da je Nessi uginula, prenio je današnji "Times".

List navodi da je broj viđenja popularne Nessi opao sa 18, tokom 1995. godine, na tri u prošloj i samo dva u ovoj godini, uz podsjećanje da su viđenja čudovišta redovno bilježena još od 6. vijeka.

Ljubitelji Nessi grozničavo nagađaju šta bi mogao da bude razlog nepojavljivanja njihovog omiljenog čudovišta za koje se vjeruje da živi u najdubljem i najslavnijem škotskom jezeru, prenio je BBC.

Neki smatraju da je tajanstveno stvorenje prisiljeno da se krije u dubljim vodama zbog niskih letova aviona britanskog ratnog vazduhoplovstva, dok drugi krive zagađenje, a ima i onih koji strahuju da je Nessi uginula.

Jedan naučnik koji istražuje ovaj fenomen već dvadesetak godina, smatra da je vjerovatni razlog što se Nessi sve rijeđe viđa to što su ljudi sve skeptičniji.

Lokalni stanovnici takođe strahuju da bi odbijanje Nessi da se pokaže posjetiocima moglo da ima negativne posljedice na turizam u ovoj oblasti, prenosi "Times".