Svijet
0

Zasjedanje PS OSCE-a u Beču: Centralna tema rasprave kriza u i oko Ukrajine

Anadolija
U Beču će se od 18. do 20. februara održati redovno zimsko zasjedanje Parlamentarne skupštine (PS) Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OSCE).

Kako je najavljeno, centralna tema rasprave, koja će biti održana u petak, 20. februara, biće posvećena odgovorima OSCE-a na krizu u i oko Ukrajine.

Prethodno, biće održane odvojene sjednice sva tri opšta komiteta PS OESC-a, kao i zajednička sjednica komiteta, tokom koje će se učesnicima zasjedanja obratiti predsjednica Parlamenta Austrije Doris Bures, predsjednik PS OSCE-a Ilkka Kanerva i predsjedavajući OSCE-a i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

U posebnom dijelu debate, na sjednici Opšteg komiteta za demokratiju, ljudska prava i humanitarna pitanja PS OSCE-a, predviđena je rasprava o ljudskim pravima migranata i izbjeglica.

Istovremeno, na sjednici Opšteg komiteta za ekonomska pitanja, nauku, tehnologiju i životnu sredinu PS OESC-a, koja će biti održana drugog dana zasjedanja, najavljena je rasprava o saradnji zemalja članica u jačanju energetske bezbjednosti i smanjenju ekoloških i ekonomskih izazova.