Krvava projekcija Batmana u SAD-u
29

VIDEO / Zapucao po posjetiocima u kinu, deseci mrtvih i povrijeđenih

Klix.ba
Maskirani napadač otvorio je vatru u jednom kinu u američkoj saveznoj državi Colorado dok je u sali prikazivan novi film o Batmanu.

Prema nepotvrđenim informacijama, najmanje 14 ljudi je ubijeno, a oko 50 je ranjeno, kada je napadač zapucao na posjetioce u kinu koje se nalazi u tržnom centru Aurora u Denveru.

Lokalni mediji javljaju da je muškarac sa gas-maskom na licu zapucao, a zatim bacio dimnu bombu. Policijski zvaničnik Dan Oates kazao je da je jedan osumnjičeni uhapšen u blizini mjesta događaja, a u njegovom automobilu pronađena je puška i ručni pištolj.

Lokalnoj policiji u istrazi pomaže FBI. Iako je još uvijek rano govoriti, pucnjava nije povezana sa terorizmom. Strahuje se da među žrtvama ima dosta djece te da je broj povrijeđenih puno veći kao i da će broj stradalih porasti jer su deseci povrijeđenih odveženi u bolnicu.

Kino je bilo krcato, a posjetitelji su isprva mislili da je pucnjava sastavni dio projekcije, međutim kada su vidjeli metke kako prolijeću, nastao je haos.

"Policajci prevoze povrijeđene u bolnice u vlastitim automobilima. Ne žele čekati Hitnu pomoć" , kazala je Brenda Stuart novinarima Sky Newsa.