SAD
0

Zapaljiivi paket u poštanskom uredu u Washingtonu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
U poštanskom uredu u Washingtonu u petak se aktivirao jedan zapaljivi paket veličine knjige, sličan onima kakvi su u četvrtak aktivirani u dva državna ureda u susjednoj saveznoj državi Marlyand, objavila je policija.

TV mreža MSNBC izvjestila je da je paket bio adresiran na Janet Napolitano, ministricu domovinske sigurnosti. Za sada nije poznato da li su incidenti povezani i je li ista osoba poslala sva tri paketa.

Policija u Washingtonu u poslijepodnevnim satima je primila dojavu da se u poštanskom uredu u sjeveroistočnom dijelu grada zapalio jedan paket, rekao je njen glasnogovornik Nicolas Bruel. Nije izviješteno da je neko povrijeđen, a zgrada je evakuirana.

Glasnogovornica Poštanske službe SAD-a Irene Lericos kazala je kako se radi o aneksu poštanske zgrade u kojem se obrađuje vladina pošta. U televizijskim izvještajima se vide brojna policijska, vatrogasna i ambulantna vozila oko zgrade pošte.

U Marlyandu, koji graniči s Distriktom Columbia u kojem je Washington, u četvrtak su se u državnim uredima u Annapolisu i Hanoveru zapalila dva poštanska paketa veličine knjige, pri čemu su dva službenika malo opečena po prstima. Jedan od paketa bio je adresiran na guvernera Marylanda, Martina O'Malleya. Paketi u Marylandu zapalili su se kod otvaranja, a u Washingtonu kada je službenik bacio paket u kontejner.

Jedan policijski službenik iz Marylanda opisao je naprave kao "teroristički vandalizam", objašnjavajući da im je namjera "prestrašiti, možda malo povrijediti, ali ne i ubiti".