Vazdušni napad NATO-a
0

Zapaljene dvije vladine zgrade u Tripoliju

SRNA
U vazdušnim napadima snaga NATO u Tripoliju rano jutros su zapaljene zgrada bezbjednosne službe i sjedište Agencije za borbu protiv korupcije.

Obje zgrade nalaze se u blizini rezidencije libijskog lidera Moamera Gadafija, a vatrogasci su skoro dva sata nakon eksplozija pokušavali da ugase požar, prenosi dopisnik agencije AFP, jedan od stranih novinara koje su libijske vlasti dovele na mjesto napada.

Šef libijske Agencije za borbu protiv korupcije pri Ministarstvu za inspekcije i kontrolu, koji se nalazio na licu mjesta, rekao je da je nekoliko zaposlenih povrijeđeno, ali nije naveo više detalja.

Portparol vlade Musa Ibrahim rekao je kasnije da je pobunjeničko Nacionalno prelazno vijeće usmjerilo NATO da gađa zgradu ove agencije kako bi se uništila dokumentacija koja se odnosi na nekadašnje zvaničnike režima koji su se pridružili pobunjenicima.

U istoj oblasti jučer popodne odjeknule su tri eksplozije. Pojedini dijelovi libijske prijestonice svakodnevno su mete vazdušnih napada koji su počeli 19. marta u skladu sa rezolucijom Ujedinjenih nacija u cilju zaštite civila.