Vladimir Putin
0

Zapadni mediji nisu objektivno izvještavali

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je sinoć da zapadni mediji nisu objektivno izvještavali o aktuelnoj krizi snabdijevanja gasom, koja je utjecala na odnose Rusije i Ukrajine.

"Gledao sam izvještaje zapadnoevropskih i sjevernoameričkih medija, ali tamo, izvinite što ću ovo reći, nisam vidio bilo kakvu objektivnu procjenu. Vjerujem da me svi koji ovdje sjede savršeno razumiju", rekao je Putin na konferenciji za novinare organiziranoj za strane medije.

Putin je kazao da ne zna šta će izvještači tih medija sada napisati i "kakve instrukcije su dobili od šefova", ali da po svemu sudeći novinari dobijaju instrukcije da izvještavaju "po liniji da je Rusija obustavila isporuke".

"Mi to nismo obustavili. Realna činjenica je da je otjecanje gasa prekinuto s ukrajinske teritorije. Ta zemlja nije ispunila svoje obaveze o tranzitu i ne želi da plati gas", naglasio je Putin.

Putin je ocijenio da je takvim ponašanjem Ukrajina praktično pretvorila Evropu i Rusiju u taoce svoje ekonomske situacije, prenijela je agencija Itar-Tass.