Svijet
0

Zakopan živ: Žena doživjela šok kada su iz groba izvirile muške ruke

Klix.ba
Jedna Brazilka doživjela je šok dok je bila u posjeti porodičnoj grobnici u Sao Paulu. Dok se molila za duše pokojnih čula je buku iz groba koji se nalazio do groba njene porodice i ugledala muške ruke koje su izvirile iz zemlje.

"Prepala sam se kada sam ugledala da čovjek za kojeg sam mislila da je mrtav pokušava da izađe iz groba. Izvirila mu je glava i micao je rukama pokušavajući da se otkopa", rekla je žena koja je željela ostati neimenovana.

Brazilka je prvo otrčala vrišteći, a potom se pribrala, vratila i nazvala policiju. Tvrdi kako je policija mislila da je riječ o nekoj šali. Nisu joj povjerovali pa je otišla u ured groblja da zamoli radnike da potvrde njenu priču.

Muškarac koji je bio zakopan živ na sebi je imao sivi džemper, a donji dio tijela mu je bio prekriven zemljom. Snimak je prikazan na brazilskoj Record TV stanici. Izgledao je beživotno, no ekipa hitne medicinske pomoći je kazala kako diše.

Odvezen je u bolnicu Ferraz de Vasconcelos, gdje su rekli da se oporavlja.

Policija vjeruje da je muškarac, koji je bivši općinski radnik, bio učesnik tuče koja se dogodila u drugom dijelu grada, gdje su ga pretukli, a potom doveli na groblje i zakopali. Bio je bez svijesti, a kada je došao sebi počeo je praviti buku i otkopavati se.

Ovo je drugi ovakav slučaj u Brazilu. U septembru je pronađen beskućnik koji je imao povrede glave. Tinejdžeri su ga pretukli lopatom i potom zakopali živog u Rio de Janeiru. Spasila ga je policija na osnovu dojave očevidaca. Počinioci su uhapšeni i zatvoreni.