Strava u Turskoj
0

Zakopali je živu jer je imala muške prijatelje

Sarajevo-x.com
Rupa u kojoj je Medine zakopana
Rupa u kojoj je Medine zakopana
Šesnaestogodišnju djevojku iz Turske otac i djed su živu zakopali zbog toga što je razgovarala sa muškarcima, izvijestile su strane agencije pozivajući se na izvještaj policije.

Medine Memi je pronađena u dvorištu svoje u kuće, u Kahti, jugoistočnoj provinciji Adiyamana, i to u dva metra dubokoj rupi iskopanoj ispod kokošinjca. Djevojka je bila u sjedećem položaju, a njene ruke su bile vezane.

Otac i djed su uhapšeni i sudit će im se za ubistvo, dok je majka djevojke bila također optužena, no kasnije je oslobođena.

Policija je Medine Memi pronašla u decembru nakon što je turski list Hurriyet putem svojih izvora došao do informacije da je djevojka ubijena.

Naime, neimenovani izvor je policiji kazao kako je Medine ubijena nakon porodiičnog 'vijećanja'.

Kako je izvijestio turski list, otac djevojke je rekao poriodici kako njegova kći ima muškarce za prijatelje, na što je djed Medine odgovorio kako ona mora biti kažnjena zbog toga.

Obudikcijom je utvrđeno da je u plućima i želucu djevojke bilo velikih količina zemlje, što dokazuje da je ona bila živa kada su je pokopali.

"Prema našim nalazima, s obzirom da djevojka nije imala modrice na tijelu niti su u njenoj krvi pronađena opojna sredstva ili otrov, ona je bila svjesna dok su je pokopavali“, kazao je jedan policijski dužnosnik za Times.

Također, obajavljeno je i to kako je Medine u više navrata pokušavala prijaviti policiji da je otac i djed tuku.

"Tražila je zaštitu policije čak tri puta, no svaki put bi je poslali nazad kući“, kazala je Immihan, majka nesretne djevojke.

Iako ubistva djece u turskim provincijama nisu rijedak slučaj, način na koji je Medine ubijena šokirao je naciju.

Službeni podaci su pokazali da se u Turskoj na takav i sličan način godišnje ubije preko 200 djece.