Svijet
0

Zagreb: Policija supružnike Pokos i Radeljak prekršajno prijavila

FENA
Zagrebačka policija podnijela je prekršajnu prijavu zbog nasilja u obitelji protiv pjevačice Vlatke Pokos i njezinog supruga Josipa (Dikana) Radeljaka.

Supružnike, čijima se bračnim razmiricama posljednja dva dana bave gotovo svi hrvatski mediji, policija je prijavila zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Nakon što se verbalno i fizički sukobila sa suprugom koji ju je izbacio iz stana, Vlatka Pokos je u petak supruga prijavila policiji.

Policija je za Radeljakom raspisala potragu, a u subotu poslijepodne ga je pronašla na terasi kafića u Bogovićevoj ulici te odvela na obavijesni razgovor.

Po izlasku iz policijske postaje Radeljak je izjavio da je policija tijekom petosatnog ispitivanja od njegove supruge iznudila izjavu da ju je fizički i psihički maltretirao. Požalio se i što ga je policija na "spektakularan način" i "kao najvećeg kriminalca u zemlji" privela usred špice i pred očima znatiželjnika.

U policiji, pak, kažu da se za sve pritužbe na njihovo postupanje, ako misle da je policija prekršila ovlasti, supružnici Pokos i Radeljak, kao i svi ostali građani, mogu obratiti Odsjeku za zakonitost postupanja PU zagrebačke.