Barack Obama
0

Winnie Pooh i Luke Skywalker osnova vanjske politike

Sarajevo-x.com
Richard Danzig, koji bi trebao biti savjetnik za nacionalnu sigurnost ukoliko Barrack Obama postane predsjednik SAD-a, otkrio je glavne stubove Obamine vanjske politike, a to su, vjerovali ili ne, medo Winnie Pooh, Luke Skywalker iz "Ratova zvijezda" i britanski nogometni huligani.

Na konferenciji posvećenoj vanjskoj politici u Washingtonu Richard Danzig je otkrio kako bi buduća strategija SAD-a u ratu protiv terorizma trebala slijediti pouku sa stranica dječje knjige o Winnieju Poohu, a to je: Ako ti nešto uzrokuje previše boli, probaj nešto drugo.

"Winnie the Pooh je, po mom mišljenju, osnovna literatura kada je riječ o nacionalnoj sigurnosti", kazao je Danzing, a prenio Telegraph.

Također je dodao kako bi američke vojne trupe, špijuni i antiteroristički odjeli mogli naučiti ključne lekcije kada bi razumjeli želje terorista za oponašanjem superjunaka poput Lukea Skywalkera, te žudnju za nasiljem kakvu osjećaju nasilni obožavatelji nogometa.

Još bi se jedna lekcija o terorizmu, prema njegovom mišljenju, mogla naučiti proučavanjem nasilnih obožavatelja nogometa. "Jedna od najboljih knjiga o terorizmu koju sam pročitao posljednjih nekoliko godina nije uopšte bila o terorizmu. Riječ je o knjizi Billa Buforda Among the Thugs, u kojoj se opisuje nogometno nasilje u Velikoj Britaniji", dodao je Richard Danzing.

Demokratski predsjednički kandidat Barrack Obama je već kazao kako se protivi ratu u Iraku, a i stalno ponavlja kako bi Sjedinjene Američke Države trebale razmisliti o promjeni pristupa Bliskom Istoku.

Njegov pristup će sigurno biti popularan u Evropi, gdje trenutno boravi aktuelni američki predsjednik George W. Bush, u sklopu oproštajne turneje. Jučer je, naime, stigao u Veliku Britanju kako bi se sastao sa kraljicom Elizabethom i premijerom Gordonom Brownom.