Svijet
1

Westlake: Uletio na projekciju "Batmana" naoružan do zuba

FENA
Scott Smith
Scott Smith
Policija u Ohiju uhapsila je u nedjelju navečer jednu osobu u kinu u gradiću Westlake, nakon što je kod nje pronađena torba s pištoljem, četiri noža i većom količinom municije, piše Los Angeles Times.

Uhapšen je Scott Smith (37), kod koga je policija na projekciji filma Batman pronašla oružje, što je podsjetilo na prošlomjesečni slučaj kada je James Holmes u kinu ubio 12, a ranio skoro 60 ljudi.

Smith je izazvao pažnju voditelja kina i čuvara zbog velike torbe koju je sa sobom nosio. Sud je odmah izdao nalog za pretragu Smithovog doma. Nije se protivio hapšenju, a u njegovoj kući pronađeno je osam pušaka i pištolja, gas-maske, pancirke i oprema za preživljavanje.

Smith je u trenutku hapšenja bio jedini gledalac u kinosali u tom trenutku, navode mediji. On je u kino došao pola sata ranije, a za sada je nepoznat razlog zbog kojeg je ponio oružje.

Policija je saopćila da je tokom pretresa njegove kuće pronašla "brojno oružje i municiju", a tužilaštvo još nije odlučilo za koja krivična djela će goniti Smitha.

Ovo je drugi slučaj koji podsjeća na dešavanja u Coloradu, pošto je prije desetak dana u blizini Washingtona uhapšena jedna osoba koja je telefonom zaprijetila zaposlenima u bivšoj firmi da će ih pobiti, predstavljajući se kao Džoker iz filma Batman.