Svijet
0

Wall Street Journal: Sugestije iz štaba Hillary Clinton

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pred današnje stranačke izbore u Virdžiniji, Merilendu i gradu Washingtonu, list Wall Street Journal piše da izborni štab demokratske senatorice Hillary Clinton kao najjači argument u odnosu na suparnika Baracka Obamu iznosi činjenicu da "Republikanska stranka već 16 godina napada gospođu Clinton, a da je ona sve to izdržala te da je i dalje vrlo uspješna političarka", dok Obama u svojoj karijeri još uopće nije imao priliku ga ga politički protivnici žestoko blate.

Sugerira se da najesen nešto neiskusniji Barack Obama u odmjeravanju s republikanskim predsjedničkim kandidatom nema nikakve šanse, piše Wall Street Journal.

Ovakve tvrdnje iz izbornog štaba Hillary Clinton dolaze kada ankete pokazuju da će ona vrlo vjerojatno izgubiti na stranačkim izborima u glavnom gradu Sjedinjenih Država, Washingtonu, u susjednoj saveznoj državi Merilend, a možda i u Virdžiniji.

Inače, ankete pokazuju kako bi Barack Obama da se nacionalni izbori održavaju danas, uvjerljivo porazio Johna McCaina, vjerojatnog predsjedničkog kandidata Republikanske stranke.

Hillary Clinton i McCain su u jednome takvom hipotetičkom natjecanju, prema anketi Associated Pressa, poravnati, piše Wall Street Journal.