Svijet
0

Vukasović: Nalog za ubistvo Đinđića ''došao spolja''

FENA
Branilac Zvezdana Jovanovića advokat Nenad Vukasović izjavio je u srijedu u završnoj riječi na suđenju za ubistvo premijera Srbije da je nalog da se ubije Zoran Đinđić došao "spolja".

"Premijer je smetao mnogima i u zemlji i u inostranstvu, samo je pitanje kome više", rekao je Vukasović i dodao da je onaj ko je pripremio i omogućio atentat na premijera 12. marta 2003. godine iz inostranstva.

On je uporedio ubistvo Đinđića sa sudbinom Slobodana Miloševića i rekao da je svako ko se zamjerio svojim vlastodavcima "izgubio glavu".

"Onaj ko je otkazao poslušnost, ubijen je, a isto se desilo i s Miloševićem, kada je završio u Haagu", ocijenio je on.

Vukasović je podsjetio na izjavu bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića da će se istina o ubistvu premijera Đinđića saznati kada se budu otvorile arhive, preciziravši da nije riječ o arhivama državne javne sigurnosti niti vojnih službi, već "arhiva preko", javio je Tanjug.

Komentirajući izjavu svog štićenika datu u policiji u kojoj je ovaj priznao da je ubio premijera, Vukasović je rekao da Jovanović u njoj nije kazao ništa.

On je podsjetio da svjedok Rodoljub Milović, policajac iz UBPOK-a, prilikom svog svjedočenja nije mogao da objasni zašto Zvezdan Jovanović na saslušanju u policiji nije pitan za marku puške, kalibar, kao i gdje se nalazila končanica na tijelu premijera kada je htio da ga ubije.