Svijet
0

Vujanović: Izgradnja nuklearke u Albaniji "osjetljivo pitanje za Crnu Goru"

FENA
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović rekao je u utorak da je eventualna izgradnja nuklearne elektrane u Albaniji "izuzetno osjetljivo pitanje za Crnu Goru" i najavio razgovor dviju vlada o tome.

Iz Albanije je najavljena mogućnost da se nuklearka gradi na području Skadra, na Skadarskom jezeru, u blizini granice sa Crnom Gorom.

"Očekujem da ćemo o tome najprije dobiti informaciju iz Albanije, a potom na valjan način cijeniti stav Crne Gore. Naša zemlja je ekološki jasno pozicionirana i osjetljiva kada je riječ o izgradnji energetskih kapaciteta", kazao je Vujanović novinarima na Cetinju.

On je podsjetio da je "ekološka osjetljivost" bila razlog da Crna Gora odustane od izgradnje hidroenergetskih kapaciteta na rijeci Tari, prenio je Tanjug.

Vujanović nije mogao potvrditi da li će najavljena izgradnja nuklearne elektrane u Albaniji biti jedna od tema njegovoga neformalnog sastanka s albanskim predsjednikom Bamirom Topijem u Ulcinju, objasnivši kako ne zna da li će biti pokrenuto to pitanje.