Svijet
0

Vrijeme je da se krene dalje: Pariski "A La Bonne Biere" ponovo otvara svoja vrata

Klix.ba
(Foto: EPA)
Tri sedmice nakon terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo 129 osoba, kafić A La Bonne Biere ponovo je otvoren. Kako ističu vlasnici objekta u kojem je te kobne noći poginulo pet osoba : "Vrijeme je da se krene dalje...".

Vlasnik A La Bonne Biere bara Audrey Bily izjavila je okupljenim medijima kako je unutrašnjost objekta restaurirana, svi tragovi zločina uklonjeni, te dodala kako objekat izgleda kao prije napada.

Ipak, jedan detalj u kafiću zauvijek će goste podsjećati na taj kobni 13. novembar.

"Vrijeme je da nastavimo, ponovo se okupimo, ali nikada ne zaboravimo" - ovaj natpis će ubuduće krasiti zid iznad šanka A La Bonne Biere kafića.

Ovo je jedan od šest ugostiteljskih objekata u kojima su napadači naoružani kalašnjikovima ubili ukupno 129 osoba. Iz rukovodstva Bataclan koncertne dvorane, u kojoj je ubijeno 90 posjetitelja, izjavili su kako se nadaju da će objekat biti otvoren najdalje početkom 2016. godine.

Drugi ugostiteljski objekti u kojima su izvedeni napadi također se nadaju skorom otvorenju.

Teroristički napadi imali su veliki utjecaj na turizam Pariza, najposjećenijeg grada svijeta. Kako javljaju iz Ministarstva finansija ove zemlje, broj hotelskih rezervacija pao je za više od 50 posto.