Svijet
3

Vrijeme je čarolije: Ovo su najljepše božićne okućnice

Klix.ba
Jedna od prekrasnih okućnica (Foto: ABC)
Jedna od prekrasnih okućnica (Foto: ABC)
Moderna tehnologija osvjetljavanja i vrijeme Božića idealan su spoj za čaroliju. To naročito važi za SAD gdje se svake godine organizira takmičenje u dekoraciji kuće ii okućnice. Učesnici očaravaju svojim idejama i zapravo su kreatori istinskih tehnoloških čuda.

Tako, takmičenje koje se svake godine odražava u SAD-u u organizaciji američke televizijske kuće ABC iz godine u godinu očarava. Već tradicionalno, učesnici "The Great Christmas Light Fighta" ulažu velike količine novca, truda i slobodnog vremena u dekoriranje kuće i okućnice

Ove je godine pobjedu odnijelo domaćinstvo "El Paso Christmas Lights". Kao nagradu za uloženi trud dobili su 50.000 dolara i ogroman trofej. Uz šou koji su priređivali prolaznicima, a koji se može nazvati pravim tehnološkim čudom ugradili su više od 200.000 lampica. Porodica Loya, dobiveni će novac donirati u dobrotvorne svrhe

Alfred i Cherly van Hollen već godinama dekoriraju svoju kuću u Alberti, a ove su je godine posljednji put okitili i to zaista spektakularno. U povijest definitivno odlaze u stilu.

Tom George svoju kuću ukrašava tek drugu godinu zaredom, no to mu je bilo dovoljno da se već dva puta pojavi na spomenutom šou televizije ABC. Njegova je okućnica osvijetljena sa 100.000 svjetala, a ovdje je sinkronizirana s temom Star Wars sage zbog čega je postala veliki viralni hit.

Ova kuća u Texasu osvijetljena je pak uz pjesmu "Let It Go" iz animiranog filma "Frozen".

U ovom slučaju u pitanju nije dekoracija jedne kuće, već cijelog naselja. Ovaj je video u samo nekoliko sedmica na YouTubeu pogledalo gotovo 3,5 miliona ljudi.