Svijet
0

Voz udario u kamion i iskočio iz šina, povrijeđeno 28 osoba

Klix.ba
(Foto: EPA)
U sudaru putničkog voza i kamiona u Los Angelesu povrijeđeno je 28 ljudi.

Prema pisanju BBC-a, voz je udario u kamion koji je prelazio preko šina, nakon čega su četiri vagona iskočila iz šina, a kamion se zapalio. Povrijeđeno je 28 ljudi, a četvero je u kritičnom stanju.

Sudar se dogodio na križanju u Oxnardu nakon što se kamion pojavio na šinama. Pedesetčetverogodišnji vozač kamiona je uhapšen 1,6 km od mjesta nesreće jer je pobjegao nakon sudara.

Glasnogovornik kompanije Metrolink, koja upravlja vozovima, rekao je da je voz udario u kamion pri brzini od 65 do 80 km/h.

"Vidio sam veliki plamen koji je dosezao poprilično visoko", izjavio je Glenn Frisble koji se vozio na posao i čekao na raskrsću u blizini mjesta nesreće.

Šef vatrogasaca Mike Lindbery je rekao da je u vozu bio 51 putnik, a da ih je povrijeđeno 28. Oni su prevezeni u lokalne bolnice.

Vozač kamiona Jose Alejandro Sanchez Ramirez je hospitalizovan. Policiji je rekao da je želio skrenuti desno na raskršću, ali je to učinio prerano te je kamion završio na šinama. Kratko je vozio, a potom je napustio vozilo. Nakon toga je došlo do frontalnog sudara s vozom.