Svijet
0

Voditeljica na BBC-u: Ne vidim crnce u mraku

Sarajevo-x.com
Sarah Kennedy
Sarah Kennedy
Voditeljica na radiju BBC-a, Sarah Kennedy, izazvala je komešanje javnosti nakon što je u svojoj emisiji izjavila kako ne vidi crnce u mraku. Njena matična medijska kuća se morala izviniti slušateljima zbog ove izjave, ali to nije bio prvi "nesuvisli" komentar ove voditeljice.

Voditeljica jutarnjeg programa na BBC-jevom Radio 2, ponovno se našla u žiži javnosti zbog svojih kontraverznih izjava o crncima, izvijestio je Daily Mail.

Sarah Kennedy (57) ovog je puta izjavila kako ne vidi crnce u mraku te da je jednom zamalo pregazila jednog crnca jer ga nije vidjela.

"Nosio je crnu jaknu, crne pantalone i crnu kapu. Da nije zijevnuo ne bih ga vidjela. Zaista, ja ne vidim crnce u mraku. Oni tada postaju nevidljivi", izjavila je Kennedy.

Razgovor o "vidljivosti" ljudi na cestama započeo je zbog inicijative da djeca nose jakne jarkih boja kako bi ih vozači bolje vidjeli prilikom zimskih i maglovitih dana.

Ovo nije prvi eksces voditeljice Kennedy. Godine 2000., BBC je također morao uputiti svojim slušateljima izvinjenje jer je Sarah izjavila kako su crnci dobri trkači zbog toga što su navikli da ih lavovi često love.