Svijet
0

Vlasti u Moskvi ne dozvoljavaju gay paradu za Praznik rada

FENA
Moskovske gradske vlasti ni ove godine neće dozvoliti održavanje gay parade u centru grada planirane za 1. i 2. maj kada se u Rusiji proslavlja Praznik rada.

"Kao i prethodnih godina, odlučno ćemo spriječiti održavanja takvih događaja jer je za apsolutnu većinu društava neprihvatljiv način života homoseksualaca i njihova filozofija", saopćila je gradska uprava, a prenijele agencije.

"Izaziva čuđenje i protest to što su za održavanje nedozvoljenih akcija homoseksualci odabrali baš Praznik rada", dodaje se u saopćenju.

Gradska uprava je ocijenila da u dane kada će u Moskvi biti upriličene mnoge manifestacije povodom Praznika rada, pripadnici specijalnih manjina "žele namjerno unijeti nemir i ometati historijski praznik".

"Oni pokušavaju društvu nametnuti svoj red i poredak", navele su moskovske vlasti, dodajući da se u gradu "moraju poštivati interesi svih kako bi bio održan red i poredak".

"Ako je za to neophodno da se iskoristi vlast, to će biti učinjeno i bilo koje nedozvoljene manifestacije bit će spriječene", upozorava se u saopćenju.