SAD
0

Vlasti istražuju smrt radnika Walmarta u stampedu kupaca

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Newyorška policija intenzivno provjerava snimke sigurnosnih video kamera u trgovini WalMarta na Long Islandu, gdje je u petak jedan od zaposlenika preminuo, pregažen od gomile kupaca privučenih rasprodajom na tzv. "Crni petak" poslije Thanksgivinga', tradicionalni početak blagdanske kupovine u SAD-u.

Moguće su i kaznene prijave, no identifikacija kupaca s video snimke može se pokazati teškom, rekao je glasnogovornik lokalne policije okruga Nassau, u kojem je trgovina WalMarta u mjestu Valley Stream.

Nekoliko drugih radnika je ozlijeđeno dok su pokušavali spasiti kolegu, a kupci koji su ga pregazili bili su nezadovoljni odlukom o zatvaranju trgovine zbog smrtnoga slučaja, navodi policija, kako su u subotu prenijele američke TV mreže.

Najmanje četiri osobe su hospitalizirane, uključujući i jednu ženu u visokoj trudnoći.

Nestrpljiva gomila od oko 2.000 kupaca u 5 sati ujutro je srušila na pod nesretnog radnika WalMarta, 34-godišnjeg Jdimytaija Damoura, dok je otvarao vrata i pregazila ga. Tačan uzrok njegove smrti još se utvrđuje.

Sindikat koji okuplja dio WalMartovih radnika u subotu je optužio tvrtku da je nemarom pridonijela nepotrebnoj smrti Damora i zatražio istragu.

WalMart, najveći maloprodajni lanac na svijetu izrazio je žaljenje zbog nesretnog događaja, ali je negirao odgovornost za smrt radnika.

Na "Crni petak" su zabilježene dvije žrtve i na Zapadnoj obali SAD, u Palm Desertu u Kaliforniji, gdje je sukob dvojice muškaraca u trgovini igračaka 'Toys "R" Us', završio pucnjavom u kojoj su ubili jedan drugoga.

Vlasti su u subotu objavile da njihova smrt nije povezana s groznicom kupovine izazvane rasprodajama. Dvojica muškaraca izvukli su pištolje i ubili jedan drugoga, nakon što su se potukle žene koje su bile s njima.

Šerif okruga Riverside Dennis Gutierrez nije želio reći je li incident povezan s bandama na tom području.

Žrtve su identificirane kao Alejandro Moreno (39) i Juan Meza (28). Nitko drugi nije ozlijeđen u pucnjavi.