Kopenhagen
0

Virtuelna platforma za konferenciju o klimi

FENA
Za potrebe Konferencije o klimatskim promenama Ujedinjenih nacija u Kopenhagenu, kompanija Cisko (Cisco) je osmislila virtuelnu platformu za direktan audio, video i Internet prijenos razgovora delegata iz raznih krajeva svijjeta, saopšteno je iz te kompanije.

Ta platforma bi Konferenciji UN, koja će se održati u danskoj prijestonici od 7. do 18. decembra, trebalo da da "potpuno novu dimenziju", prema riječima starijeg potpredsjednika Javnih poslova kompanije Cisko Laure Ipsen, jer pruža "virtualno iskustvo koje prevazilazi vremenske, prostorne i kulturne barijere".

Nova platforma (Cisco's Global Climate Ćange Meeting Platform), koja uključuje Cisco TelePresence, audio i konferencijske servise, napravljena je tako da pomogne delegatima i stekholderima širom svijjeta da istovremeno diskutuju, bez gubljenja vremena i novca na službena putovanja do Danske, navedeno je u saopćenju kompanije.

Mreža će povezivati konferencijsku dvoranu u Kopenhagenu sa nizom državnih, UN i Cisko predstavništava širom svjeta putem privatne IP mreže, a omogućit će direktan audio, video i Internet prijenos događaja u konferencijskim prostorijama na 12.000 - 15.000 adresa delegata iz više od 192 zemlje, kao i na 3.000 do 4.000 adresa medijskih predstavnika širom svijeta.