Svijet
60

Veterana Roba Bryana, koji je služio tokom rata u BiH, teško pretukla njegova djevojka

Klix.ba
Ratni veteran Rob Bryan (43), koji je služio u Afganistanu, BiH i Sjevernoj Irskoj, teško je pretučen u Velikoj Britaniji.

Roba je pretukla njegova djevojka Angelique Doyle (36) koristeći jednoručni teg, a on je odlučio u medijima ispričati sve detalje incidenta kako bi pomogao drugim muškarcima koje su žrtve nasilja u porodici, da se ne ustezaju u iznošenju svojih problema, prenosi Daily Mail.

Rob je živio sa djevojkom u stanu u Manchesteru, gdje ga je ona pretukla i ostavila u lokvi krvi. Navodno Doyle je razbila jednu flašu i jednu čašu o Robovu glavu. On tvrdi da je to učinila "ničim izazvana".

"To je bilo strašno. Nastavila me je udarati iako sam ležao u lokvi krvi. Borio sam se u ratnim zonama, ali nikada nisam očekivao da ću tako biti napadnut od nekog ko bi trebao da me voli", rekao je Rob Bryan.

Angelique Doyle je priznala krivicu za napad i dobila je kaznu zatvora od 20 mjeseci. Njoj je izrečena i zabrana približavanja Robu u naredne četiri godine.

Navodno, ona je bila alkoholičarka i često je imala neobjašnjive izljeve gnjeva.

"Poslije svojih ispada uvijek je obećavala da će se promijeniti. Ali tog kobnog dana žena koju sam volio pretvorila se u čudovište. Ne želim nijednom muškarcu da doživi ono što sam ja doživio. Drago mi je da sam je prijavio", kazao je Rob.