Svijet
0

Velka Britanija: U 24 sata izbodeno 6 osoba

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Veliku Britaniju potresa serija ubojstva s noževima koja je u petak dosegla svoj vrhunac. U samo 24 sata izbodeno je šest osoba od čega četvero u Londonu.

Bolnice svakog dana zaprimaju sve više mladih, ozlijeđenih u sukobima noževima, a neki se od njih na bolničkim krevetima bore za život, piše Daily Mail.

Na ovu epidemiju, kako su je nazvali britanski mediji, reagirao je premijer Gordon Brown. Obećao je uvesti nove mjere kojima će pokušati zaustaviti velik broj ubojstava noževima.

Šef Scotland Yarda Sir Ian Blair javnosti je saopćio da rade sve kako bi zaustavili nasilje, a gradonačelnik Londona Boris Johnson smatra kako je izvor ovakvog agresivnog ponašanja dubok te da ga tek treba pronaći.

Ove godine samo je u Londonu na takav način ubijeno 20 tinejdžera, a u cijeloj Britaniji pedesetak osoba. Posljednja žrtva je 19-godišnji mladić izboden u Edmontonu, u sjevernom Londonu.

Tim Godwin iz Scotland Yarda tvrdi kako samo mali broj ljudi sa sobom nosi nož. Policijska istraživanja u dijelovima Britanije gdje je drastično porastao broj ubojstava s nožem pokazuju kako ih sa sobom nosi svaka pedeseta osoba te da razloga za paniku nema.