Njemačka
0

Uzrok pucnjave u sudnici u Landshutu svađa oko naslijeđa

FENA
Foto: AP
Foto: AP
U zemaljskom sudu u bavarskom gradu Landshutu došlo je pucnjave u kojoj su dvije osobe, među kojima i napadač, izgubile život, dvoje je teže ozlijeđeno a pozadina sukoba je, kako prenose mediji, sukob unutar obitelji zbog naslijeđa.

"Oko 10.30 je tokom stanke u procesu oko naslijeđa u čekaonici sudnice iznenada izbila žestoka svađa između sudionika u procesu a onda je 60-godišnjak izvukao pištolj te ustrijelio jednu rođakinju i ranio dvije osobe, od koje je jedna najvjerojatnije odvjetnik, da bi nakon toga presudio sam sebi hicem u glavu", rekao je glasnogovornik policije u Landshutu Leonhard Meyer.

Policija je saopćila da tokom procesa ništa nije dalo naslutiti da bi sukob mogao eskalirati.

"Ta pucnjava je bila kao grom iz vedra neba", rekao je Meyer. Činjenicu da je počinitelj kod sebe imao oružje Meyer je objasnio praksom po kojoj se kod civilnih procesa ne obavlja kontrola pri ulasku u sudnicu.

Bavarski premijer Horst Seehofer (Kršćansko-socijalna unija, CSU) izrazio je zaprepaštenost najnovijim pokoljem.

"Ponovno imamo djelo koje je neshvatljivo", rekao je Seehofer te je najavio da će se bavarska vlada već nakon Uskrsa pozabaviti pooštrenjem zakona o držanju oružja.

Prije nepunih mjesec dana, prenosi Hina, jedan učenik u južnome njemačkom gradu Winnendenu ubio je 15 osoba, što je u Njemačkoj ponovno potaknulo rasprave o potrebi pooštrenja zakona o vatrenom oružju.