Njemačka
0

Utvrđivanje očinstva nakon internet aukcije seksa

Sarajevo-x.com
Žena koja je zatrudnila nakon online seks aukcije dobila je sudsku parnicu u kojoj je tužila aukcionersku web stranicu jer joj nisu htjeli otkriti podatke o muškarcima. Naime, jedan od njih je otac njenog djeteta, a da bi otkrila koji je od njih otac potrebni su joj detaljniji podaci, pored nickova pod kojima su se predstavili.

Žena čije ime nije poznato je u maju i aprilu prošle godine imala seks sa šestoricom muškaraca koji su "dobili" seks s njom nakon online aukcije na jednoj web stranici. Žena koja je nakon toga rodila dijete sada želi saznati koji je od njih otac, a za to su joj potrebna njihova imena i prezimena.

Web stranica je odbila dati ženi "osobne" podatke muškaraca s kojima je imala seks, a koje je ona poznavala samo prema imenu koje su oni dali stranci, izvještava Associated Press.

Žena je spor sa web stranicom prenijela na sud gdje je i dobila ovaj slučaj.

"Žena je željela otkriti s kojim od njih je ostala trudna, a za to su joj bili potrebni detalji poput imena i prezimena te adrese. Naravno, ukoliko muškarci ne budu dobrovoljno željeli da se podvrgnu DNK analizi, ona će ih morati sudski primorati", rekao je sudski glasnogovornik.

Žena je zatražila od administratora stranice da joj da podatke o muškarcima koji su "osvojili" nakon aukcije seks s njom, ali joj je administrator rekao kako takvo što ne može učiniti zbog stavke u ugovoru koja se odnosi na povjerljivost podataka.

Sud je pak odlučio da dijete ima pravo saznati ko mu je otac te su presudili u njenu korist.