Dmitrij Medvedev
0

Utvrđena nova vojna doktrina

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je u petak na sjednici sa stalnim članovima ruskog Vijeća za sigurnost da je utvrdio novu vojnu doktrinu i osnove državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja do 2020. godine ali nije iznio pojedinosti o tim dokumentima, javile su ruske novinske agencije.

Predstavnica za tisak ruskog predsjednika Natalija Timakova saopćila je da je Medvedev informirao sudionike savjetovanja kako je utvrdio ta dva dokumenta, prenijela je agencija Itar-Tass.

Ruska državna agencija je podsjetila na raniju izjavu tajnika Vijeća za sigurnost Nikolaja Patruševa da je vojna doktrina "dokument kontinuiteta i ne briše ono što je ranije bilo".

Prema njegovim riječima, u njoj su izmjene u skladu s "najbitnijim promjenama" stanja na međunarodnoj sceni, bit će to "otvoreni dokument" i nakon što ga Medvedev potpiše, bit će dostupan javnosti.

Na sjednici su sudjelovali premijer Vladimir Putin, Patrušev, ministri obrane i unutarnjih poslova Anatolij Serdjukov i Rašid Nurgalijev, potpredsjednik vlade Sergej Sobjanjin, šef administracije u Kremlju Andrej Nariškin, direktori Vanjske obavještajne službe i Federalne službe sigurnosti Mihail Fradkov i Aleksandar Bortnjikov, kao i predsjednici oba doma parlamenta, Boris Grizlov i Sergej Mironov.