Svijet
0

Uskoro poznati izborni partneri Obame i McCaina

FENA
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Barack Obama i John McCain pripremaju se objaviti imena svojih izbornih partnera odnosno kandidata za dopredsjednika države.

Demokratski senator Obama svoj će izbor prvo objaviti putem tekst-poruke i elektronske pošte koja će biti poslane na adrese stotina hiljada pristaša.

To će se dogoditi uskoro, u svakom slučaju prije početka nacionalne konvencije Demokratske stranke, koja počinje u Denveru u ponedjeljak, na kojoj će Barack Obama i službeno biti izabran predsjedničkim kandidatom.

Očekuje se da će njegov dopredsjednički kandidat imati izrazito iskustvo na vanjskopolitičkom planu – što Obami nedostaje. Vjerojatni kandidati za ovu poziciju su senatori Joe Biden i Evan Bayh te guverner Virginije Tim Kaine.

Obamin republikanski protivnik, senator John McCain izbor svog dopredsjedničkog kandidata objavit će 29. augusta – na svoj 72. rođendan.

Najvjerojatniji kandidati za republikanskog dopredsjedničkog kandidata su bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney, guverner Minnesote Tim Pawlenty te bivši guverner Pennsylvanije Tom Ridge.