Turistička atrakcija HMS Belfast
0

Urušila se pasarela na Temzi koja vodi do broda, dvoje povrijeđeno

Sarajevo-x.com
Pasarela koja vodi do muzeja ratnog broda HMS Belfast na rijeci Temzi u Londonu se urušila, a dva radnika su povrijeđena, pišu britanski mediji.

Više od 100 ljudi koji su se nalazili na brodu su evakuisani čamcima nakon urušavanja prolaza koji vodi do ove turističke atrakcije iz Drugog svjetskog rata usidrene između London Bridgea i Tower Bridgea.

Nogostup koji vodi do broda je sagrađen od metalne skele i prekriven je ceradom, a nakon urušavanja djelomično je uronjen u Temzu.

Prema pisanju lokalnih medija dva radnika su zbog ogrebotina brevezena u bolnicu St. Thomas, dok je treći koji je bio u njihovoj blizini prošao bez povreda.

Direktor muzeja Phil Reed je izjavio novinarima da se jedan od tri dijela pasarele odvojio od ostatka i obrušio u rijeku. U vrijeme obrušavanja pasarele na brodu je bilo i 30 učenika koji su posjetili muzej.

Glasnogovornik muzeja je izjavio da su svi prisutni na brodu nakon incidenta evakuisani na sigurno. Inače, HMS Blelfast je bord koji je korišten u Drugom svjetskom ratu i u Korejanskom ratu, a sada je trajno usidren na Temzi u sklopu Imperial War muzeja.

Brod će biti zatvoren za posjetitelje do daljnjeg, a naložena je i opsežna istraga.