Je li ga iko pogledao?
655

Upitno je da li film "Nevinost muslimana" uopšte postoji

Klix.ba
Nikoula B. Nikoula
Nikoula B. Nikoula
Film scenariste Nakoule Basseleya Nakoule "Nevinost muslimana", koji je izazvao burne antiameričke proteste širom svijeta, možda uopšte i ne postoji. Pišu to pojedini američki mediji, među kojima je i Hollywood Reporter, zaključujući kako osim 14-minutnog trailera na YouTubeu niko nije pogledao sporno ostvarenje.

U prilog svemu ide i sumnja da su glumci prevareni, jer su bili uvjereni da snimaju komediju pod nazivom "Pustinjski ratnik".

Ni sam trailer ne bi bio prikazan javnosti da ga nije otkrila satelitska televizija Al-Nas.

Cijeli film je navodno prikazan u Los Angelesu, ali se nije javio niko ko ga je pogledao. Istina, niko i ne traži da ga vidi.

Scenarist je rekao da je film prikazan u teatru Vine u Hollywoodu pod nazivom "Nevinost Bin Ladena", ali je uposlenik teatra za Los Angeles Times rekao da niko nije prisustvovao projekciji, pa ni on sam.

Video na YouTubeu, koji nosi naslov "Nevinost muslimana 74 min", je zapravo 14 minuta trailera koje se stalno ponavljaju.

Marium Mohiuddin iz Vijeća za muslimanske javne poslove, koje savjetuje holivudske producente kako da na pravi način prikažu muslimane, ističe: "Film ne postoji. Dugo smo ga tražili cijelog i nismo uspjeli ništa naći."