Kraj trodnevnih muka
0

Umorni i izmučeni putnici napuštaju brod Costa Allegra

SRNA
Putnici napuštaju brod (Foto: AFP)
Putnici napuštaju brod (Foto: AFP)
Umorni putnici napustili su danas oštećeni brod kompanije Costa i stigli na kopno u glavnom gradu Sejšela Viktoriji, okončavši tako trodnevne muke u Indijskom okeanu nakon što je zbog požara na brodu nestalo struje.

Požar na Costa Allegri dogodio se u ponedjeljak u postrojenju sa motorima, što je onemogućilo dalje putovanje vodama kojima haraju gusari.

Brod je vlasništvo kompanije čiji je kruzer Costa Concordia u januaru udario u stijene i potonuo kraj obale Italije. U tom incidentu poginulo je najmanje 25 lica.

Francuski brodić za lov na tunu odvukao je Costa Alaegru na Mahe, centralno ostrvo Sejšelskog arhipelaga, gdje su putnike dočekala kola hitna pomoći, medicinski tim Crvenog krsta i minibusevi. 

Putnici su izjavili da se osjećaju umorno i prljavo i da su se bojali napada gusara, ali da im ni u jednom trenutku nije nedostajalo vode za piće niti hrane.

Više od polovine od 636 putnika na brodu odlučilo je da ostane na Sejšelima, gdje će ih autobusi prevesti do hotela. Ostali će avionom biti prevezeni kući. 

Jedan zvaničnik ministarstva zdravlja izjavio je da šestoro putnika ima prelome kostiju, te da ima i onih sa modricama, ali nije želio reći kako su zadobili povrede.
Costa Allegra, brod težak 29.000 tona, nekoliko puta je manji od Costa Concordije.
Vezani članci