Svijet
35

Umjesto odlaska u zatvor: Na raskrsnici stajao s natpisom "Tučem žene"

Klix.ba
Amerikanka s Floride je odlučila javno poniziti muškarca koji ju je pretukao, umjesto da ga pošalje u zatvor.

Dvadesetogodišnja Alisha Hessler je prošlog vikenda upoznala muškarca na druženju s prijateljima. Na kraju druženja njih dvoje su sjedili na zadnjem sjedištu automobila kada je on pokušao imati seksualni odnos koji Alisha nije željela.

Prvo ga je zamolila da prestane, a onda ga je počela udarati kada je on to odbio. "Tad je on mene počeo tući, slomio mi je nos i zadobila sam potres mozga", kaže Hessler za ABC News.

Sutradan ujutro Alisha je ispričala policiji šta se dogodilo, ukazana joj je ljekarska pomoć, ali je odlučila da neće tražiti podizanje optužnice protiv njega nakon što je vidjela status na njegovom Facebooku.

"Sinoć se dogodio poziv na buđenje. Trebam ozbiljne promjene", napisao je.

Nakon toga ona mu je ponudila ili da podnose tužbu protiv njega ili da on prihvati da osam sati sjedi na prometnoj raskrsnici s natpisom: "Udaram žene, trubi ako misliš da sam smeće". On je naravno prihvatio ovo drugo.

Međutim, Mindy Murphy iz organizacije koja se bavi pravima žrtava seksualnog zlostavljanja i nasilja nad ženama, kaže da se radi o ozbiljnom problemu, a slučaj gdje nasilnik drži natpis na raskrsnici samo banalizira i trivijalizira problem nasilja.