Tromjesečna operacija
1

Uhapšeno 30 osumnjičenih pedofila u Izraelu

SRNA
Izraelska policija saopštila je danas da je uhapsila više od 30 osumnjičenih pedofila poslije tromjesečne operacije u kojoj je se jedna mlada policajka predstavljala kao dijete u telefonskim razgovorima.

U policijskom saopštenju navodi se da su uhapšene osobe osumnjičene za "posjedovanje i distribuciju pedofilskog materijala, pokušaj sastajanja i sastajanje sa maloljetnicima i pokušaj silovanja".

Neimenovana pripadnica policije izjavila je izraelskom armijskom radiju da se tokom istrage predstavljala kao dvanaestogodišnja djevojčica.

"U razgovorima sam isticala da sam veoma mlada i stidljiva", rekla je ona. Policija navodi da se ova osoba predstavljala i kao dječak u razgovorima sa osumnjičenima, prenio je AFP.

Osumnjičeni su tokom internetskog "chatovanja" sa pripadnicima policije prikazivali svoje slike na kojima nisu nosili odjeću.

Izraelski informativni web site "Inet" prenio je da su osumnjičeni stari od 20 do 57 godina i da su među njima studenti, civilni službenici, jedan zvaničnik oružanih snaga i jedan bivši policajac.

U izvještaju se navodi da je djevojka koja je imala ključnu ulogu u istrazi osoba koja je odabrala policijske snage za vršenje obavezne nacionalne službe. Ovakva služba obično se obavlja od 18. do 20. godine života.