Kenija
0

Uhapšeni prebačen u Najrobi na ispitivanje

SRNA
Strani državljanin koji je sinoć uhapšen u kenijskom gradu Mombasi biće danas prebačen na ispitivanje u prijestonicu Najrobi, saopštila je policija.

"Uhapšeni će biti prebačen u Najrobi. Policija iz Mombase tijesno sarađuje sa kolegama u Najrobiju, gdje će uhapšeni biti prebačen na dalju istragu. Ovo je slučaj veoma visokog profila u kojem učestvuju brojne istražne jedinice", rekao je portparol kenijske policije Erik Kirajte, prenosi agencija Frans pres.

On je dodao da je osumnjičeni rekao da je međunarodni investitor sa širokom interesovanjem u hotelsku industriju. 

Prema njegovim riječima, od uhapšenog su uzeti otisci prstiju, dok će predstavnici Interpola pomoći u utvrđenju identiteta.

Osumnjičenog, čije ime još nije objavljeno, očevici su opisali kao ćelavog muškarca u ranim šezdesetim. Uhapšen je u turističkom odmaralištu koje vodi godinama.

Pojedini mediji javili su da je uhapšeni jedan od optuženih pred Tribunalom u Hagu, što je portparol Tribunala odbio da komentariše.

Holandski radio javio je da se smatra da uhapšeni nije ni Ratko Mladić niti Goran Hadžić, koji su preostali optuženi za kojima traga Haški Tribunal te da su pojedini mediji javili da je u pitanju Nijemac, koji duže godina živi u Keniji kao direktor odmarališta.