Podgora
0

Uhapšeni državljani BiH s više od pola kg heroina

FENA
Hrvatska je policija danas završila kriminalističku obradu nad dvojicom državljana BiH kod kojih je jučer u Podgori pronašla 550 grama heroina i danas će uz kaznenu prijavu zbog zloupotrebe droge biti sprovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, izvijestila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Makarski su policajci jučer popodne u Podgori na državnoj cesti D8 zaustavili lični automobil "renault 5" bh. registracijskih oznaka, kojim je upravljao tridesetdevetgodišnji državljanin BiH, a kao suvozač bio je četrdesetsedmogodišnjak, također državljanin BiH.

Policija je u toku uobičajenog nadzora zapazila jedan paket, posumnjala da je riječ o drogi te na temelju naloga pretražila vozilo i pronašla PVC paket s 550 grama smeđe praškaste tvari, tj. heroina. Osim droge pronađena je i određena količina stranog novca.

Osnovano se sumnja da je četrdesetsedmogodišnjak drogu od za sada nepoznate osobe nabavljao u BiH, koju bi zajedno s tridesetdevetogodišnjakom prokrijumčario u Hrvatsku te ju preprodavao u Makarskoj i okolici, saopćila je policija.