Indija
0

Uhapšena dvojica muškaraca zbog žrtvovanja djeteta

FENA
Dvojica muškaraca uhapšeni su u centralnoj Indiji zbog ubistva sedmogodišnje djevojčice i vađenja njene jetre u ritualnom žrtvovanju da bi osigurali bolju žetvu.

Lalita Tati je nestala u oktobru, a njeno raskomadano tijelo pronađeno je sedmicu dana kasnije, rekao je Rajendra Narayan Das, viši policijski zvaničnik u okrugu Bijapur u državi Chhattisgarh za AP.

Policija je uhapsila dvojicu muškaraca, od kojih su obojica siromašni farmeri, a rekli su policiji da su ubili djevojčicu da bi zadovoljili svoje bogove koji bi im podarili bolju žetvu, prenio je AP u ponedjeljak.

Tati se vraćala kući nakon što je otišla kod susjeda kada je kidnapovana. Počinitelji su priznali da su je rasporili da bi joj uzeli jetru i podarili je bogovima kao dar.

Policija je našla dovoljan broj dokaza, pored priznanja počinitelja, da optuži muškarce za ubistvo. Ako ih se proglasi krivim biti će osuđeni na doživotnu robiju ili čak smrtnu kaznu.

Počinioci su "pripadnici plemena", termin koji se koristi za domorodačko stanovništvo regije, od kojih je većina nepismena i siromašna.

Ljudske žrtve su rijetke u Indiji, ali dobiju veliku medijsku pažnju jednom u nekoliko godina. Duboko vjerovanje u tradicionalne iscjelitelje i šamane je uvriježeno u većinski plemenskoj državi Chhattisgarh.