Slučaj iz 1979. godine
0

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo šestogodišnjeg Etana Patza

SRNA
Slučaj iz 1979. godine (Foto: AFP)
Slučaj iz 1979. godine (Foto: AFP)
Komesar policije u New Yorku Raymond Kelly izjavio je danas da je Pedro Hernandez iz mjesta Maple Shade u New Jerseyju priznao da je ugušio šestogodišnjeg dječaka Etana Patza, koji se od 1979. godine vodio kao nestao.

Njegovo lice prvo se u SAD pojavilo na pakovanjima mlijeka uz molbu za informacije.

Hernandez je prvi osumnjičeni koji je uhapšen u vezi nestankom dječaka. On je radio u prodavnici nedaleko od kuće Patzaovih u Manhattanu u New Yorku.

Kelly je dodao da je Hernandez namamio djete obećavši mu sok i pošto ga je odveo u podrum,"tamo ga je ugušio a tijelo je stavio u plastičnu vreću i bacio ga u smeće".

Nikada nisu pronađeni ni dječakovo tijelo niti vreća.

Američki mediji navode da je policiji dojavio neko kome se Hernandez povjerio i postoji mogućnost da je to neko od članova porodice.

Dječak je nestao 25.maja 2979. godine nedaleko od svoje kuće u oblasti Soho. Američki predsjednik Ronald Reagan 25. maj je proglasio Nacionalnim danom nestale djece.

Dječakovi roditelji su tokom godina nakon nestanka njihovog sina postali aktivisti pokreta za nestalu djecu. Nikada se nisu preselili i godinama su odbijali da promijene broj telefona, nadajući se da je dječak živ.