Sjeverna Karolina
0

Uhapšen naoružani muškarac na aerodromu s kojeg je polijetao Obama

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Naoružani muškarac uhapšen je u nedjelju poslijepodne po lokalnom vremenu na aerodromu u Ashevilleu, u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini, dok se iz nje spremao poletjeti predsjednički avion Air Force One s Barackom Obamom.

Joseph McVey (23) prekršajno je optužen za zastrašivanje oružjem u javnosti, izjavio je kapetan Kevan Smith, iz policije aerodroma Asheville Regional, izvijestio je Associated Press.

Aerodromska policija uočila je McVeya dok je izlazio s pištoljem iz vozila oko 14 sati, po lokalnom vremenu, na parkiralištu rent-a-car vozila, rekao je Smith. McVey je uhapšen i pritvoren u zatvoru okruga Buncombe.

Osumnjičeni nije bio blizu predsjedničkog aviona, već u javnom području aerodroma na kojem je sigurnost pojačana zbog odlaska Obame iz Sjeverne Karoline, gdje je proveo vikend, u Zapadnu Virdžiniju gdje je sudjelovao na komemoraciji za 29 rudara poginulih u rudniku uglja kod Montcoala.

Tajna služba koja štiti Obamu nije komentirala hapšenje, upućujući novinare na aerodromsku policiju. Zatvorski dužnosnik je rekao da je McVeyu određena jamčevina od 100.000 dolara.