Holandija
0

Uhapšen i četvrti mladić koji je učestvovao u premlaćivanju sudije

Totalsport
Sudija Richard Nieuwenhuizen
Sudija Richard Nieuwenhuizen
Holandski organi vlasti uhapsili su i četvrtog osumnjičenog mladog nogometaša koji je učestvovao u brutalnom povrijeđivanju pomoćnog sudije, koji je kasnije podlegao povredama.

Tužiteljica Brigit Haan obavijestila je javnost da je policija uhapsila 16-godišnjeg dječaka u četvrtak navečer, pod sumnjom da je zajedno s još trojicom saigrača, nakon susreta kadetske utakmice, pretukao pomoćnog sudiju Richarda Nieuwenhuizena (41), koji je kasnije preminuo od posljedica udaraca u glavu.

Podsjetimo, trojica nogometaša starih 15 i 16 godina uhapšeni su prošle nedjelje pod sumnjom da su ranije toga dana pretukli Nieuwenhuizena neposredno nakon završetka utakmice između njihovog kluba Nieuwe Slotena iz Amsterdama i Buitenboysa iz Almerea. Holandskimediji navode da su nesretnog sudiju vrijeđali tokom cijelog dvoboja, da bi ga nakon posljednjeg zvižduka nekoliko puta udarili u glavu.

Nieuwenhuizen, čiji je sin na nesretnoj utakmici igrao za gostujući sastav iz Almerea, je otišao kući, ali je tokom večeri prevezen u bolnicu jer se nije osjećao dobro. Policija je iste večeri uhapsila trojicu nasilnih tinejdžera u njihovim domovima u Amsterdamu, a Nieuwe Sloten ih je izbacio iz kluba i povukao se iz svih takmičenja ove sezone.

Zasada još nije poznato što će se dogoditi s maloljetnicima, kojima će se suditi za ubistvo, napad i javno nasilje.