Svijet
0

Udomljen pas koji je preživio gasnu komoru u Alabami

Sarajevo-x.com
Pas koji je preživio gasnu komoru u Alabami, pronašao je novi dom u New Jerseyu. Mješanac Daniel, koji je dobio ime po biblijskom liku koji je preživio lavlju jazbinu, udomljen je kod Joa Dwyera i njegove porodice u Nutleyu, oko 16 kilometara od New Yorka.

"On je sada u odličnom stanju, pogotovo kada se uzme u obzir kroz šta je prošao. Njegov prijateljski stav je predivan", rekao je Dwyer, prenosi Huffington Post.

Daniel je iznenadio radnike koji su njega i još nekoliko životinja stavili u gasnu komoru da ih uspavaju ugljen-monoksidom. Kada su otvorili komoru, pas je istrčao preplašen, ali nepovrijeđen. Nakon ovoga, organizacija Eleventh Hour Rescue uzela je Daniela i pokušala da ga oporavi od trauma.

Iz organizacije su rekli da su primili nekoliko stotina zahtjeva za usvajanje Daniela. Nakon pažljivog odabira, izabran je Joe Dwyer.

Joe je dodao da se Daniel već sprijateljio sa ostatkom porodice, kao i sa ostala četiri psa, koliko ih porodica ima. Dwyer kaže da nije bio iznenađen kad ih je već drugi dan vidio da svi leže zajedno.