Velika Britanija
34

Ubio suprugu zbog Facebooka, osuđen na doživotnu robiju

FENA
Britanac je u ponedjeljak dobio doživotnu zatvorsku kaznu jer je svoju suprugu nasmrt izbo nožem zbog statusa koji je stavila na Facebook, prenosi BBC.

Wayne Forrester (34) rekao je policiji da je bio ogorčen što je njegova žena Emma (34) za bračni status stavila slobodna (single) samo koji dan pošto je on iselio.

Na sudu Old Bailey, Forrester je rekao kako se 18. februara odvezao u njenu kuću u Croydonu, južnom dijelu Londona i napao je.

Ženu je izbo kuhinjskim nožem i nožem za meso. Ubistvo je priznao i osuđen je na kaznu od 14 godina zatvora do doživotne. Sudac Brian Barker rekao mu je: "Učinili ste strašan zločin. Nema nikakva izgovora niti opravdanja".

Forrester je vozač kamiona, a u vrijeme napada na majku dvoje djece, koju je usred noći zatekao u snu, bio je pijan i na kokainu. Pretukao ju je, iščupao joj pramenove kose i više puta ubo u glavu i vrat. Susjede su probudili ženini krici, a policiju su pozvali kad su ga našli krvava pred kućom.

Forrester je njenim roditeljima dan prije ubistva rekao kako zbog statusa na Facebooku Emma "ispada budala". Policiji je izjavio: "Emma i ja baš smo se bili rastali. Izbacila me iz kuće. Zatim je na internetu svima objavila kako me ostavila i želi upoznati nove muškarce". Volio sam Emmu i bio sam očajan i ponižen onime što mi je učinila".