Ramadi
0

Ubijeno šest policajaca i sedam pripadnika Al-Qaide

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Šest policajaca i sedam zatvorenika, navodnih pripadnika Al-Qaide, ubijeno je u petak u pokušaju bijega zatvorenika iz policijske stanice u centru Ramadija, 100 km zapadno od Bagdada, izjavio je general Tarek al-Dulaimi, šef policije pokrajine Al-Anbar.

"Tokom razmjene vatre u pokušaju bijega u petak u ranim jutarnjim satima, šest policajaca je ubijeno a četiri druga su povrijeđena. Na drugoj strani, sedam zatvorenika Al-Qaide je ubijeno, a tri su uspjela da pobjegnu", rekao je on.

U Ramadiju je zaveden policijski sat, javila je policija.

Komentirajući pokušaj bijega, izvor ministarstva unutarnjih poslova je rekao da se radi o dobro pripremljenoj operaciji.

"Oko 02.00 sata ujutro, policajac je izveo jednog zatvorenika iz ćelije u toalet. Zatvorenik je uspio da mu oduzme oružje i ubije ga, potom je otvorio ćeliju i ostali zatvorenici su oduzeli oružje iz oružarnice", precizira izvor.

"Oni su zatim pucali na policajce koji su odgovorili. Tri zatvorenika su uspjela da pobjegnu, jedan je uhvaćen jer je povrijeđen", dodao je izvor, precizirajući da je šest policajaca i sedam zatvorenika ubijeno tokom razmjene vatre.