Svijet
0

Ubijena umjetnica koja je davala podršku miru

FENA
Talijanska umjetnica, koja je obučena u vjenčanicu autostopom putovala iz rodnog Milana u Izrael i na palestinska područja kako bi dala podršku miru u svijetu, ubijena je u Turskoj, prenijele su agencije.

Golo tijelo 33-godišnje Giuseppine Pasqualino di Marineo, poznate kao Pippa Bacca, pronađeno je u grmlju kod grada Gebze na sjeveru Turske.

Uoči svog putovanja je rekla da "želi pokazati kako se može s punim povjerenjem oslanjati na dobrotu lokalnog stanovništva".

Privatna novinska agencija Dogan objavila je da je Di Marineo zadavljena konopcem, a policija je uhvatila muškarca koji je koristio njezin mobitel nakon što je nestala i osumnjičila ga za ubistvo.

Di Marineo je iz Milana autostopom krenula u Izrael i na palestinska područja s kolegicom umjetnicom u okviru projekta Mladenke na turneji.

Razdvojile su se u Istanbulu, a opet su se trebale susresti u Bejrutu.

Iz talijanske anbasade su agenciji Associated Press rekli da je muškarac otkriven kad je u mobitel nestale umjetnice stavio novu SIM-karticu.

Turski mediji pišu da je uhapšen M. K., koji je prethodno osuđivan zbog krađa.

Tijelo Giuseppine Pasqualino di Marineo identificirala je njena sestra Maria.

"Nezina putovanja su bila umjetnički preformansi koji su prenosili poruku mira i povjerenja, ali očito je da ne zavređuju svi naše povjerenje", rekla je talijanskoj agenciji Ansa.