Napadač pobjegao
2

Ubijena tinejdžerka koja je nastupila na Obaminoj inauguraciji

FENA
Djevojka koja je prošle sedmice nastupila sa svojim školskim orkestrom na inauguraciji američkog predsjednika Baracka Obame ubijena je u jednom parku u Chicagu.

Policija je objavila da se 15-godišnja Hadiya Pendleton sklonila od kiše pod nadstrešnicu u parku s desetak drugih tinejdžera kada je jedan muškarac preskočio ogradu, potrčao prema njima i otvorio vatru. Napadač je potom pobjegao u automobilu.

Hadiya je pogođena metkom u leđa i umrla je u bolnici manje od sat vremena nakon toga, izvijestio je CBS. Jedan je tinejdžer ustrijeljen u nogu i na bolničkom je liječenju. Za napad još nitko nije uhapšen.

Policija navodi da je Hadiya bila uzorna učenica i nije bila povezana s bandama te vjerojatno nije bila cilj napada. Međutim, za nekoliko mladih koji su s njom bili u društvu pretpostavlja se da su pripadnici bandi, izvijestio CBS.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney izjavio je da se radi o "strašnoj tragediji i da su misli predsjednika i prve dame s njenom porodicom".

Policija je raspisala nagradu od 11.000 dolara za informaciju koja će dovesti do hapšenja počinitelja, objavio je Chicago Tribune.