Svijet
4

Ubijen vođa kanibalskog kulta koji je pio krv svojih žrtava

Klix.ba
Stephen Tari
Stephen Tari
Vođa kanibalskog kulta, koji je sebe prozvao Crni Isus i ubijao svoje sljedbenice „Cvijetne djevojke“ te pio njihovu krv, ubijen je u džunglama Papuanske Nove Gvineje.

Stephen Tari (40), propali studend teologije, predvodio je šest hiljada sljedbenika u planinskim oblastima zemlje, a optužen je za ubistva najmanje tri djevojke, čije je majke prisilio da gledaju kako ispija njihovu krv.

Sebe je nazivao i "istinskim Kristom", a osuđen je samo zbog silovanjjA prije tri godine, prije nego je novi zakon omoogućio smrtnu kaznu za osuđenee ubice i silovatelje. Tari je prije pola godine pobjegao iz zatvora sa još 48 zatvorenika.

Od tada je bio u bijegu sa šačicom sljedbenika, a svoj bizarni život okončao je nakon što je ove sedmice ubio jednu ženu i pokušao ubistvo druge. Opkružili su ga bijesni seljani te je, zajedno sa svojim sljedbenicima, pretučen do smrti u udaljenom selu Gal.

Zbog udaljenosti sela, policija nije uspjela da ustanovi da li je ženu ubio zbog ponovnog pokretanja svog kulta, a policajci i ljekar su još uvijek na putu ka selu.

Na vrhuncu svoje moći, Crni Isus je nosio dugu bijelu odoru i propovijedao stojeći u džungli. Sljedbenicima je obećavao "darove iz raja", ukoliko ga budu pratili.

Međutim, svoj uticaj je koristio kako bi namamio mlade djevojke u kolibu, gdje bi ih zaklao, a zatim pio njihovu krv. Majku jedne od djevojaka natjerao je da pije krv vlastite kćerke. Policija nije mogla da ga uhvati zbog stalnog prisusttva njegovih naoružanih čuvara. Na kraju su ga, 2007. godine, uhvatili seljani i konačno je zatvoren.