Manila
0

Ubijen otmičar autobusa sa turistima

SRNA
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
Filipinska policija upala je danas u autobus u kojem je otpušteni policajac držao 15 turista iz Hong Konga kao taoce, a lokalni mediji javili su da je otmičar ubijen.

Na snimcima lokalnih televizijskih stanica vidi se da policajci uklanjaju tijelo iz prednjeg dijela autobusa nakon čega su ušli u vozilo. Najmanje četiri taoca su izašla iz autobusa, ali se na snimcima vidi i da je nekoliko tijela izneseno.

Okončanje jedanaestočasovne drame uslijedilo je nakon što su policajci krenuli ka autobusu. Portparol policije ranije je rekao da su pripadnici bezbjednosnih snaga pucali u gume kako se vozilo ne bi moglo kretati.

Napadač, koji je identifikovan kao 55-godišnji Rolando Mendoza i naoružan sa automatskom puškom "Em-16", zaustavio je autobus u kojem je prvobitno bilo 25 lica kod najvećeg parka u Manili.

Mendoza je zaprijetio da će pobiti taoce i na poruci ostavljenoj na vratima autobusa je poručio da će se "velika stvar" desiti u 15.00 po lokalnom vremenu, ali je rok prošao bez incidenta.

Mendozin brat Gregorio rekao je lokalnoj radio stanici da je on nezadovoljan jer je otpušten iz policije. Lokalni mediji javili su da je on otpušten zbog optužbi, uključujući i iznudu, te da je zbog otpuštanja on ostao bez benificija.

"Njegov problem je bio to što je na nepravedan način otpušten iz službe. Nije bilo nikakvog procesa, saslušanja, žalbe", rekao je Gregorio Mendoza, koji je kasnije uhapšen.